Merry Meet, mijn naam is Astrid en ik ben de Hoge Priesteres van Coven Enodia. Om je een idee te geven waar ik vandaan kom, wil ik je graag vertellen over het pad dat ik heb bewandeld.

Hekserij kwam in mijn leven toen ik 20 jaar was. Ik was zoekende naar een religie en een houvast. Door mijn interesses kwam ik al snel terecht bij de oude religie. Het voelde als thuis komen. Het klikte meteen dat er een vrouwelijke goddelijke energie aanbeden werd, een vrouw baart en zoogt immers, zij is de scheppende energie. Heksen en wiccans vieren het leven en de veranderende seizoenen. Het opende mijn ogen voor de schoonheid van de natuur en haar wonderen. En het daagde me uit om steeds verder te groeien.

Toen ik hekserij/wicca ontdekte waren er nog maar een paar standaard boekjes te verkrijgen. Verlangend naar meer informatie en praktijk heb ik van 2002 tot 2003 in een studiegroep gezeten bij Charissa Schipper en Trudie Liebe van De Godin in Jezelf. Door hen ben ik ook ingewijd in Reiki I (2003) en later ook Reiki II (2005) in de Usui-methode.

Hierna bleef het vooral bij boeken lezen, spullen verzamelen en te zoeken naar mijn eigen invulling in de oude religie. Ik vond het moeilijk om alleen de praktijk uit te voeren, ik voelde me er nog niet vertrouwd mee en was bang om fouten te maken. Ook het alleen vieren van de jaarfeesten, was niet echt een feest voor mij en zocht naar een jaarfeestgroep. Op het Magisch Forum kwam ik in contact met de Miakoda kring, en vierde met hen het jaarwiel vanaf Yule 2005. Elk jaarfeest werd steeds door andere leden georganiseerd, zodat iedereen zijn/haar ideeën kon delen en we hierdoor leerden van elkaars inbreng. Zij waren ook aanwezig en maakten deel uit van onze handvasting op Litha 2007. Zij vormden de cirkel en bonden ons samen.

Met Yule 2008 besloot ik om voor het nieuwe jaarwiel opzoek te gaan naar een coven om mij verder te ontwikkelen op mijn heksenpad. En zo kwam ik rond Ostara 2009 terecht bij HPS Cathain waar ik toegelaten werd in één van haar covens Avalon. Ik kreeg mijn toewijding rond Litha 2009.
In 2010 mocht ik moeder worden. Samen met de coven voerde wij een Baby Blessing uit. Onze zoon werd voorgesteld aan de elementen en de goden, en familie en vrienden kwamen hun zegeningen brengen.
Om mezelf meer ruimte te geven voor het moederschap besloot ik met Mabon 2011, met veel pijn in mijn hart, de coven te verlaten.

Mijn covenzus Raven is altijd in mijn leven gebleven, ook na het verlaten van Avalon. Waar ik gestopt ben, is zij altijd doorgegaan. Zij is verder opgeleid als HPS en haar eigen coven gestart. Vanaf Mabon 2018 begon Raven met haar coven open jaarfeesten te vieren en vierde ik deze met hen mee. Elk jaarfeest was een cadeautje en bracht de stroom in mij weer op gang. Het was gewoon weer tijd om de draad actief op te pakken. Ik werd met Ostara 2019 toegelaten in de coven Ravens Roost en kreeg ik mijn toewijding met Litha 2019. Ik kwam in een flow terecht en groeide enorm als heks en als mens. In deze tijd kwam ook Hekate in mijn leven. Zij daagde me uit om naar haar opzoek te gaan en in mijn kracht te komen.
Mijn 3de graad mocht ik ontvangen met Samhain 2022, de derde oogst. De tijd van transformatie en een nieuw begin, een prachtige tijd voor deze nieuwe rol. Mijn 3de graad zie ik als een bekroning van mijn pad. In de naam van de Godin en mijn HPS ben ik kundig genoeg bevonden om het werk voort te zetten, om andere op te leiden en te wijden. Ik ben in ieder geval heel benieuwd naar wat voor moois er nog op mijn pad mag komen in de rol van Hoge Priesteres.

Blessed Be Astrid/Enodia